Előrendelés újra

 2009.09.01. 12:13

Mivel úgy néz ki, hogy a magyar bolti megjelenéssel kapcsolatos információszerző próbálkozásaim egytől-egyig zátonyra futottak ezért körülnéztem a neten, hogy információt gyűjtsek azok számára, akik mégis mielőbb hozzá szeretnének jutni a dobozos változathoz.

Erről és még néhány egyéb előrendelési infóról lehet olvasni a Tovább mögött..


Először is nagyon fontos, hogy az amerikai és az európai verzió az árán kívül semmiben nem tér el egymástól. Akinek tehát módjában áll, az nyugodtan szerezze be a 40%-kal olcsóbb amerikai verziót például úgy, hogy a Steamen (elvileg 2 nap múlva elérhető lesz ott is a játék) egy amerikai ismerősével megveteti és elajándékoztatja magának.


Magyar megjelenés

Sajnos ebben a témában semmi új hírről nem számolhatok be. Megpróbáltam több információt szerezni de a legtöbb helyről vagy nem kaptam választ vagy a válasznak nem volt hírértéke. Innentől kezdve minden, amit írok csak spekuláció.

Megnéztem a Paradox által korábban kiadott játékokat. Azok alapján ezeket a következtetések vontam le:

  • Lesz magyar megjelenés
  • A játék semmiféle honosítást nem fog tartalmazni
  • A játék magyar bolti ára nem sokban fog eltérni az EU-s áraktól és az EU-s árak se fognak rendkívüli mértékben (25%nál jobban) csökkenni fél éven belül
  • A megjelenés maximum fél éven belül várható

Összefoglalva tehát szerintem nem igazán érdemes várakozni a magyar bolti megjelenésre annak, aki szeretne játszani a játékkal és az ár jelentős csökkenésének kivárása akár egy-két év türelmet is megkövetelhet (ez persze elsősorban a játék sikerétől függ), továbbá ezzel mindenképp azt kockáztatja az illető, hogy lemarad a multiról, hiszen 1-2 év alatt még a közepesen sikeres játékok szerverei is könnyedén kiürülhetnek.


Dobozos verzió beszerzése

Mit tegyen tehát az, aki nem szeretne várakozni a bizonytalan megjelenésű, valószínűleg magyarítás nélküli és még csak nem is olcsóbb magyar verzióra de mégis szereti a polcán tudni a játékokat? Számára is van megoldás!

Bevallom őszintén, hogy nem rendelkezek túl nagy rutinnal az online házhozszállításos rendelések terén, de azt azonnal észrevettem, hogy Magyarország nagyon rossz helyzetben van. Hiába vagyunk EU tagállam, egyik "az egész EU területén ingyenes házhozszállítás"sal kecsegtető cég se szállít Magyarországra. Sőt, továbbmegyek a legtöbb nemzetközi cég se szállít hozzánk.

Öröm az ürömben viszont, hogy a DVD előrendeléséhez nem jár a Majesty 1 ajándékba, ezért cserébe viszont árkedvezményt kapunk, így pedig a szállítási költséggel együtt se jövünk ki feltétlenül rosszabbul, mint a digitális verzió esetében.

Az európai Amazonon például elérhető a játék 25 fontért és Magyarországra a szállítás 5 font plusz egységenként további 3, így összesen 33 fontért (~10250 forint) a postaládánkban fog landolni a játék dobozos verziója 2-3 héttel (netes vélemények alapján ennyi, aki mást tapasztalat az jelezze) a megjelenés után.

De mivel tudjuk, hogy az amerikai verzió is tökéletesen megfelel ezért érdemes körülnézni az amerikai Amazonon is: innen a játékot a jelenleg elérhető legjobb ajánlat alapján 3 nappal megjelenés előtt, szeptember 15-én postázzák 40 dolláros áron, amiből 15-22 munkanapnyi kiszállítási idő esetén 40+4+2,5=46,5 dollár (~8835 forint) lesz, tehát várhatóan hasonló kiszállítási idővel olcsóbban juthatunk hozzá a játékhoz. Viszont az amerikai szállítási időt gyorsíthatjuk is +3,5 dollárért (összesen ~9500 forint) 10-16 és még további +23 dollárért (összesen ~13870 forint) 2-4 napra. Ez utóbbi ajánlat persze főleg a csoportos vásárlóknak szól, hisz plusz példányonként csak 3 dollárral nő a szállítási költség.

Fontos megjegyezni, hogy  minden egyes további példány rendelése esetén a szállítási költség csak 3 fonttal/dollárral növekszik (amerikai alap rendelés esetén csak 2,5-tel), tehát elméletileg érdemes összebeszélni másokkal és közös rendelést leadni. Ugyanakkor rengeteg rémtörténetet lehet olvasni arról, hogy hogyan veti rá magát a magyar vámhatóság és/vagy posta a nagyobb értékű csomagokra, szóval érdemes vigyázni ezzel a módszerrel...


Összegzés, kérés

Egy biztos: aki Magyarországról biztosra akar menni az mindenképp jobban jár a digitális vásárlással, de a dobozpártiak helyzete se kilátástalan, sőt, kis türelemmel olcsóbban juthatnak a játékhoz, mint a digitális verzió mellett döntők.

Mindezek után szeretném kérni, hogy bárki, aki talál egy jobb lehetőséget vagy bármilyen információval rendelkezik a magyar bolti megjelenésről az legyen szíves és jelezze nekünk.

Címkék: hírek magyar megjelenés előrendelés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása