Gépigény

 2009.09.05. 09:35

Kiteszem ezt is, bár őszintén megmondom, hogy szerintem erősen túlzó, elsősorban videókártya terén. A játék ugyanis elvileg azt a GEM Engine-t használja, amit a Men of War is használt, aminek viszont sehol nem volt ehhez képest a gépigénye. Katt a Tovább-ra.


Ami mindenképpen kell:

Operációs rendszer: Windows 2000/XP/Vista. Bár a 7-et nem hozza külön a gépigénylista de 99,9%ra merem mondani, hogy azon is futni fog. Magam winows 7-et használok elég rég óta és az újabb játékok közül minden futott rajta zavartalanul. A Punkbuster és a Gameguard nevű anticheat-rendszerekkel gyűlt csak meg a bajom, de egyrészt ilyesmi nem lesz a Majesty 2-ben másrészt ezek a gondok már amúgy is elhárultak. Azért minden esetre rákérdeztem a hivatalos fórumon, bár mostanában nem jellemző, hogy válaszolna ott bárki is :(

DirectX: 9-es verzióra van szükség minimum. A játékban nincs DX10 támogatás.

Hangkártya: DirectX kompatibilis, gyakorlatilag mindre igaz ez.

Szabad hely: a játék telepítve körülbelül 4 gigabájtot fog foglalni. Aki digitálisan vásárolja meg annak érdemes kétszer ennyivel rendelkezni.

Ami a futtatáshoz elengedhetetlenül szükséges

Processzor: 2 GHz, kétmagos

Memória: 1 gigaram

Videókártya: Pixel Shader 2-t használ csak a játék, ezért is fura, hogy 512 megabájtos kártyát írnak minimumnak. Megad egy nVidia példakártyát is: GeForce 6800 gtx

Ami a maximális élményhez javasolt

Processzor: 3 GHz, kétmagos

Memória: 2 gigaram

Videókártya: 1 gigabájtos, nVidia példa: GeForce gtx 280


Kiegészítés: megerősítést nyert, hogy fut a játék windows 7 operációs rendszeren is. Ezen kívül tervbe van véve Maces és Xboxos verzió is.

 

Címkék: gépigény

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lófasz 2009.09.16. 22:57:00

Ez elég túlzónak tűnik nekem, már ami a VGa igényt illeti.
süti beállítások módosítása