Több magyar honlapon is téves információkat olvastam a játékban található tartalom mennyiségéről és ezeket szeretném most gyorsan helyre tenni. Sajnos annak, aki magyar játékportálokról gyűjti az infót ezek szomorú hírek lesznek.

Több felé olvastam, hogy a játékban négy különböző, egyenként 16 pályás hadjárat lesz. Ez nem igaz. Egyetlen 16 pályás hadjáratot fogunk kapni. Tereptípusból lesz négy a játékban: erdős-mezős, sivatagos, dzsungel és vulkanikus (ez utóbbi nem önálló tereptípus lesz, de sok pályán fog előfordulni). Ezen kívül lesznek éjszaka játszódó pályák is.

A hadjárat rendszere pont ugyan olyan lesz, mint az első részé volt. Három nehézségi szintre lesznek besorolva a pályák és egy-egy pálya megnyitásához bizonyos pályákat teljesíteni kell. Ez előrevetíti azt is, hogy nem egy összefüggő sztorivaonalat fogunk kapni 16 pályán keresztül, hanem sorra meg fogjuk tisztítani Ardania földjeit az ellenségektől (lásd majd további enciklopédia fordítások) a végén remélhetőleg legyőzve az Ardaniára szabadított démont (lásd intró).

Ezen a 16 pályán felül fogunk kapni még néhány egyéb pályát is, melyeknek önálló történetük lesz, de nem a hadjárathoz fognak kapcsolódni. Ebből a jelenlegi újságírói tesztverzióban 6 darab található (köszönet Scipiinek az információért), tehát minimum ennyi a végleges játékhoz is fog járni.

Ezen kívül említést kaptunk egy később érkező modding kitről, mely segítségével nem csak pályákat, hadjáratokat lehet gyártani, de akár az egységek hangjait, textúráját is meg lehet majd buherálni. Sajnos hiába kérdezünk rá rendszeresen, a Paradox eddig nem adott további tájékoztatást erről a bővítményről, szóval ez egyelőre megmarad a szóbeszéd szintjén. Nagyon sok tettre kész rajongó jelezte már a fórumon, hogy kész tervei vannak akár 1-1 saját hadjáratról is, ha valóban megkapjuk azt a bizonyos modding kitet, szóval ha hinni lehet a rajongóknak és egyszer valóban érkezik egy ilyen akkor rengeteg plusz tartalomra számíthatunk.

1-2 napon belül hasonló tisztázó bejegyzés várható a multiplayer tartalommal kapcsolatban is.

Címkék: hírek történelem végigjátszás singleplayer ardania

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valakinyolc 2009.09.11. 21:12:31

Szia, most találkoztam a bloggal, és értesültem, hogy nemsokára megjelenik a második rész. Az elsővel rengeteget játszottam és regi nagy kedvenc. Most töltöm az orosz demot, kíváncsi vagyok milyen lesz :D A blog tetszik egyébként, gratula hozzá.

Wulfila · http://majesty2.blog.hu/ 2009.09.12. 13:03:46

@Valakinyolc: Remélem tetszik az orosz demó, szerencsére már az angolra is csak 3 napot és 5 órát kell várni.
Köszönjük a dícséretet! :)

Valakinyolc 2009.09.12. 14:18:02

Az angol demó egyébként ugyan ez a pálya lesz? Kíváncsi vagyok, hogy a fejlesztések mit takarhatnak :D Meg a blacksmith upgradek ténylegesen mennyire hasznosak.
Azok a medvék egyébként nagyon brutálisak, egy lvl2 vagy 3 épületet is 3-4 ütésből döntenek le, hát még amikor egyszerre terem 2-3 a bázis belsejében :D

Wulfila · http://majesty2.blog.hu/ 2009.09.12. 14:20:14

@Valakinyolc: Nem tudni, mi lesz az angol demóban, rákérdeztem, de nem válaszoltak :(
süti beállítások módosítása