Ahogy ígértem: következzék a multiplayer tartalom bemutatása. Erről sajnos nem sok infót lehet fellelni (ennek megfelelően szerencsére félrevezető információból se találni sokat). Szerencsére Scipii, a Majesty Heaven szerkesztője ellátott némi információval.

A játék multiplayer része a Gamespy rendszerén fog futni. Igen sok játék használja ezt a rendszert. Nekem az Unreal Tournamentben volt szerencsém hozzá. Ott nem volt baj a pingemmel, a szerverkeresgéléssel, remélem itt se lesz.

Segédprogram nem kell a multizáshoz, kell viszont helyette ha minden igaz egy Gamespy ID, amit IDE KATTINTVA lehet elkészíteni.

Az újságírói tesztverzió 8 MP pályát tartalmaz, tehát minimum ennyit kapunk mi is. 4 személy vehet részt maximálisan 1 meccsen.

Játékmódokból a következőket biztosan megkapjuk:

  • 1v1
  • 2v2
  • 3 személyes Free For All (1v1v1)
  • 4 személyes Free For All (1v1v1v1)
  • 2v1, melyben az egyedül levő uralkodónak ki kell tartania megadott számú körig.

A királyságok különböző színekben fognak pomázni, 1-1 szín 1-1 kezdőpozícióhoz lesz hozzárendelve. Ha minden igaz, akkor kék, vörös, narancssárga, zöld és lila háztetőkben is gyönyörködhetünk majd.

Lehetőség lesz ranked meccseket játszani, melyek eredményei alapján külön 1v1, 2v2 és FFA ranglétrákon kapaszkodhatunk felfelé.

Különbözős statisztikákat fog vezetni rólunk a rendszer, úgy mint lejátszott meccsek száma, ranglétra helyezések, megölt hősök, elvesztett hősök, összegyűjtött gold mennyisége, satöbbi.

A tesztverzióhoz járól 8 multiplayer pályán nem vehet részt gép által irányított királyság, viszont a single player kampányban találkozhatunk ilyesmivel, tehát elvileg a gép képes királyságot menedzselni. Jöhetne már végre valami infó a pályaszerkesztőről... :)

A pályák nem mindig arról szólnak, hogy normál játékkörülmények között nyomnjuk le a másikat. Lehetnek speciális körülmények, egyedi célok és mellékküldetések is. Például:

  • Darkness Comes To The Jungle - ez egy 3 személyes FFA pálya, melyen az nyer, aki elsőként meg tudja szerezni a három templomépítő helyet és fel tud húzni rajtuk 1-1 Krypta templomot.
  • Lost in Defense - 1v1 pálya, melyen nem lehet semmilyen tornyot építeni.

Ennyit dióhéjban a többszemélyes játékmódról. Ha minden igaz lesz egy harmadik tisztázni való is, mely a hősök viselkedéséről fog szólni.

Címkék: multiplayer játékmenet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valakinyolc 2009.09.12. 14:15:08

Gépi játékos már a sima játékban is volt, ha jól emlékszem, méghozzá az egyik küldetésben. Viszont az időbeállítás gondolom fix lesz, és pause is csak megegyezéssel lehet remélem.
süti beállítások módosítása