A temető

 2009.09.16. 14:27

A Lordok Csarnoka után most ismét egy új elemet, a Temetőt vesszük szemügyre alaposabban.

Nem teljesen új építmény, hisz a Majesty első részében is megtekinthettük benne halott hőseink listáját és a belőle érkező élőholt seregek gondoskodtak arról, hogy városőreink ne unatkozzanak. Most viszont haszna is lesz az épületnek, hisz elhalálozott hőseinket feltámaszthatjuk a segítségével. Csak ki kell jelölni a temetőt, rá kell nyomni az egyetlen elérhető menüpontra, ahol máris ez az ablak fogad minket:

 Itt kiválaszthatjuk a már halott hősünket, majd a jobb oldalon levő árért cserébe a jobb alsó gombra kattintva feltámaszthatjuk őt. A feltámasztás ára az alábbi képlet alapján számítódik ki:

ÁR=[1. szintű hős ára]+([hős szintje]-1)×[1. szintű hős ára]/2

Például egy 9. szintű harcos esetében: 200+(9-1)×200/2=1000 gold.

A képletből jól látható, hogy az alapból drága hősök (varázslók, templomlakók, nem humánok) támasztása is jóval drágább, ezért rájuk fokozottan érdemes ügyelni.

A rendszer pofon egyszerű, ám a guildekben levő lakószámlimit miatt felvet néhány kérdést, ezeket próbálom még megválaszolni:

  • A hősök közvetlenül a haláluk után nem kerülnek azonnal a temetőbe, hanem egy ideig még varázslattal és más hősök által feltámasztható állapotban maradnak. A karakterlistán egy halálfej jelzi őket. Ilyen állapotban ugyan úgy foglalják a helyet a guildjükben, tehát ne is próbáljunk új hőst toborozni a helyükre.
  • Akkor is támaszthatunk fel hőst a temetőből, ha épp nincs neki hely egyik guildben sem. Ekkor az adott guild(ek)hez tartozó hősök közül a legalacsonyabb szintű be fog vonulni a palotánkba és ott fog maradni, amíg nem lesz helyünk a számára, de legfeljebb 10 napig. 10 nap után az adott hős elveszik.
  • A palotában lakó hősöknek nem csak új guild felel meg, beköltöznek halott társaik helyére is.

Címkék: játékmenet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása